آنچه در ایران در این دوره رخ داد نه پیشرفت اجتماعی و اقتصادی بود و نه مدرنیسم ، بلكه شبه مدرنیسمی بوده كه عواید نفت آن را تسریع كرد. به همین شكل تغییرات ساختاری اقتصاد نیز نه به علت شهرنشینی كه به واسطه شهرزدگی بود . حمل و نقل شهری در همه جا به ویژه تهران به قدری خراب بود كه غیر قابل توصیف است وضع مسكونی جز برای وابستگان دولت و جامعه تجار یا وحشتناك بود و یا مشكلات هولناگی در آن وجود داشت. اغلب شهرهای كوچك و بزرگ از جمله تهران فاقد سیستم فاضلفاصلاب كار آمد بودند، خدمات درمانی و بهداشتی برای اغنیا بسیار گران و نامطمئن بود و برای فقرا گران و خطرناك.
شهرسازی این دوره
- با تشکیل وزارت آبادانی و مسکن و در دستور کار قرار گرفتن طرح های جامع و شهری ، آرمان شهر دولت پهلوی نیز چهره می نماید. این ناکجا آباد الگوی خود را از شهر های بزرگ غربی می گیرد، از شهر هایی که از شروع قرن 20 و به خصوص پس از جنگ جهانی دوم و باز سازی های وسیعی که به دنبال داشت ، نه به عنوان عنصر مجزا بلکه در دل برنامه ای کلان و ملی مورد برنامه ریزی و طراحی واقع شده بودند.
- اگر طرح های شهری 1310 بر آن بودند که تفکری هوسمان گونه را عرضه دارند، طرح های جامع مبشر ((معماری و شهرسازی بولدوزر)) هستند.بی هیچ مطالعه ای در آثار منفی و زیانبار این شهرسازی در کشورهای اروپایی،دولت پهلوی آرمان شهر خود را بر مبنای آن برپا می دارد.(حبیبی ، 201:1391)
فهرست مطالب
- وضعیت اقتصادی
- وضعیت اجتماعی
- شرایط کلی این دوره
- شهرسازی این دوره
- ساخت برج آزادی
- بررسی طرح های جامع
- بررسی اثرات طرح های جامع
- تغییر نام وزارت آبادانی و مسکن
- بحران های مربوط به طرح های جامع
- تغییرات الگویی رفتاری
- شهر جهان سومی
- برنامه توسعه اقتصادی و اجتماعی پنجم
- برنامه توسعه اقتصادی و اجتماعی ششم
این پاورپوینت در 17 اسلاید تهیه شده است.
دیدگاه شما